blog

Πριν Αγοράσεις Gaming Headset

0000208

Friday, October 11, 2019

Οι απαιτήσεις των παικτών σε ό,τι αφορά τον ήχο διαφέρουν. Άλλοι αναζητούν Gaming headset που να προσφέρει άνετη εφαρμογή, άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εξουδετέρωση θορύβου. Κάποιοι ψάχνουν μια τυπική stereo λειτουργία και κάποιοι δίνουν βάρος στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης, 360 ατμόσφαιρας μέσω ενός συστήματος πολλαπλών καναλιών.

Τα καλά νέα είναι πως δε θα χρειαστεί να κάνεις τον παραμικρό συμβιβασμό, καθώς τα headsets που βρίσκονται πλέον στη διάθεσή σου, είναι σε θέση να καλύψουν όλα σου τα «θέλω» τόσο από πλευράς design και αίσθησης, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τον ήχο και την εμπειρία που προσφέρουν.

Τι θα έλεγες να βλέπαμε κάθε τύπο ακουστικών αναλυτικά, έτσι ώστε να διευκρινίσουμε τα προτερήματά του;

Headset types

On-ear

Τα on-ear ακουστικά είναι αυτά που διαθέτουν μαξιλαράκια αρκετά μεγάλα έτσι ώστε να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος ή και ολόκληρο το αυτί. Προσφέρουν καλή και σταθερή εφαρμογή, ενώ λόγω του μεγέθους των οδηγών τους, τα καταφέρνουν αρκετά καλά σε ό,τι αφορά την ποιότητα του ήχου. Μοντέλα όπως το Soji επιτυγχάνουν τον τέλειο συνδυασμό ευχρηστίας και απόδοσης, όντας κατάλληλα για gaming, chatting αλλά και αναπαραγωγή σειρών, ταινιών και μουσικής.

Over-ear

Κατά τι μεγαλύτερα από τα on-ear, τα over-ear περιβάλλουν το αυτί. Χάρη στον σχεδιασμό τους, είναι σε θέση να απομονώσουν σε μεγαλύτερο βαθμό την πλειοψηφία των εξωτερικών θορύβων, δημιουργώντας έτσι μία πιο ρεαλιστική εμπειρία, με μεγαλύτερη ένταση και δυνατότερο μπάσο –ενίοτε εξομοιώνοντας και το εφέ του surround ήχου 5.1, 7.1 ή και περισσότερων καναλιών. Τα over-ear headsets όπως τα Keiji και Ikeda αποτελούν μονόδρομο για όλους όσους αποζητούν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

Headset types

In-ear

Για όσους ψάχνουν κάτι πιο ευέλικτο από ένα headset, τα in-ear αποτελούν τις καλύτερες ποιοτικά επιλογές. Μπορεί να μη διαθέτουν μεγάλου μεγέθους οδηγούς και ως εκ τούτου οι δυνατότητές τους να είναι περιορισμένες, ωστόσο εφαρμόζουν στο εσωτερικό του αυτιού απομονώνοντας έτσι σε ένα ποσοστό τους διάφορους θορύβους. Αν και συστήνονται για on the go χρήση ως επί το πλείστον, μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες ενός παίκτη ελλείψει headset.

Earbuds

Εξίσου μικρού μεγέθους με τα in-ear, τα λεγόμενα earbuds διαφέρουν ως προς την εφαρμογή τους, αφού απλά τοποθετούνται στη βάση του έξω ακουστικού πόρου. Δεν απομονώνουν τους εξωτερικούς θορύβους καθώς είναι αρκετά πιο ελεύθερα απ’ ότι τα in-ear, κάτι που κάποιοι βρίσκουν βολικό, όταν άλλοι το θεωρούν αρνητικό. Περιορισμένων δυνατοτήτων, θεωρούνται –και είναι- η τελευταία επιλογή για τον παίκτη που σέβεται τον εαυτό του.

Τώρα που γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου Headset και παράλληλα ξέρεις τι να προσέξεις κατά την αγορά του, δες τις προτάσεις μας σε Gaming Headset και επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο!

Αφήστε μια απάντηση